Persbericht

Datum 27-10-2021

GO Sharing lanceert vandaag e-deelscooterservice in Brussel

Brussel, 27 oktober 2021 – GO Sharing, het grootste deelscooternetwerk van de Benelux, komt naar Brussel. Inwoners en bezoekers hebben voortaan 500 elektrische deelscooters ter beschikking doorheen de hoofdstad voor allerhande types verplaatsingen. De scale-up heeft als missie om wereldwijd mobiliteit te verduurzamen, door voertuigbezit om te zetten naar gebruik wanneer je het nodig hebt.

 

Met de komst van GO Sharing verdubbelt het aantal beschikbare deelscooters in Brussel. “Het gebruik van deelscooters als duurzaam alternatief voor voertuigbezit is in Brussel nog niet ingeburgerd omdat het aanbod, ondanks enkele eerdere pogingen van andere spelers, nog erg laag ligt”, zegt Yessin Aattache, Country Manager voor België. “Met de 500 elektrische scooters die wij nu plaatsen, zorgen we als eerste speler voor het volume en de spreiding die de Brusselaar nodig heeft om 24/7 een exemplaar te vinden op wandelafstand. Na onze geslaagde lancering in Antwerpen eerder dit jaar zijn we klaar voor deze nieuwe stap op de Belgische markt.”

 

Slim verspreid over de stad
De scooters zijn verspreid over het ‘servicegebied’. Die zone (zie kaartje) omvat behalve een grote centrumregio ook een heel aantal kleinere hotspots waar de vraag naar deelscooters hoog is, zoals de Heizel, het UZ Brussel en Ter Kamerenbos. Het servicegebied is bovendien flexibel: in functie van de noden kunnen er tijdelijke of permante hotspots bijkomen.

 

Gebruikers kunnen gelijk waar binnen die zone een e-scooter ophalen en achterlaten. GO Sharing zorgt er zelf voor dat de scooters constant opgeladen zijn en regelmatig onderhouden worden. In een eerste fase gaat het om 500 exemplaren*, maar dat aantal kan nog oplopen naarmate het gebruik van deelscooters meer ingeburgerd raakt.

 

Geschikt voor tal van verplaatsingstypes

De e-scooter combineert veel troeven waardoor hij voor tal van types verplaatsingen het ideale vervoermiddel is. Enerzijds kan je er langere afstanden mee afleggen en ook meer bagage meenemen dan met een step. Anderzijds laveer je er veel makkelijker mee door druk verkeer dan met de auto.

 

“Vooral in Brussel – toch nog een rasechte autostad met alle files en parkeerissues van dien – is dat een enorme troef”, verduidelijkt Yessin Aattache. “Je dagelijkse inkopen doen, naar de universiteit of je werk rijden, een wandeling in park, een avondje uit, …: al deze verplaatsingen kan je perfect met de e-scooter doen, op een flexibele, snelle, veilige en comfortabele manier. En ben je op bezoek in een van de andere GO Sharing-steden, dan kan je ook daar onze dienst gebruiken.”

 

24/7 beschikbaar 

De e-scooters, allemaal Super Soco CU-X-modellen, rijden tot 45 km/u en hebben een autonomie van meer dan 70 kilometer. Ze zijn allemaal voorzien van twee helmen en haarnetjes. Ze zijn, in tegenstelling tot bestaande deelscooterdiensten in Brussel, 24/7 beschikbaar. Omdat ze lichter en lager zijn, zijn ze bovendien makkelijker te hanteren door alle lichaamstypes.

 

Gebruikers betalen per minuut (vanaf 23 cent). Alle andere kosten zoals batterijvervanging, onderhoud en basisverzekering zijn in dat bedrag inbegrepen. Een scooter vlakbij vinden, starten en afsluiten gaat heel eenvoudig met de app. Na de rit laat je de scooter achter op gelijk welke legale plek binnen de zone: dat kan een fiets- of scooterparkeervak zijn maar op het voetpad parkeren mag ook, zolang er anderhalve meter doorgang overblijft. Je mag er de stad ook mee verlaten, zolang je hem aan het einde van je verplaatsingen maar binnen de zone achterlaat – tijdelijk parkeren buiten het servicegebied kost 15 cent per minuut.

 

Mee gedragsverandering realiseren 

GO Sharing gelooft dat de sleutel naar duurzame mobiliteit ligt in de evolutie van voertuigbezit naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. Yessin Aattache: “Brussel heeft op dat vlak nog een hele weg af te leggen en we geloven dat onze deelscooters daar in grote mate aan gaan bijdragen. ‘Een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’, dat is het motto van GO Sharing. Samen met al onze gebruikers in meer dan 30 steden in BelgiëNederland, Duitsland, Oostenrijk en Turkije zorgen we met ons elektrisch deelvervoer voor minder CO2-uitstoot, minder opstoppingen én meer vrije ruimte door de nood aan parkeerplaatsen terug te dringen. Ik ben er heel trots op dat we dit nu ook in de hoofdstad van Europa kunnen realiseren.”

 

(*) om de uitrol vlot te laten verlopen, gebeurt die gefaseerd, met 250 scooters op 27 oktober en nog eens 250 de week erop.

Zijn we al vrienden?

Blijf op de hoogte!

facebook.svg
Facebook    

   

@gosharing.official
insta.svg
Instagram    

   

@gosharing.official
linkedin.svg
LinkedIn    

   

@go-sharing
twitter.svg
Twitter    

   

@gosharingoff

  • © 2024 go-sharing.com