Drie jaar geleden zijn we gestart met de missie om van deelmobiliteit een betrouwbaar en betaalbaar alternatief te maken voor het hebben van je eigen voertuig, als verlengstuk van het openbaar vervoer. Omdat we deze service voor iedereen, overal en altijd wilden bieden, zijn we snel uitgebreid naar een heleboel mooie steden in Nederland en Belgiƫ. Het gebruik in veel steden is al ver boven verwachting, maar helaas in een aantal anderen nog niet. Hierdoor is het voor ons nog niet mogelijk om de kwaliteit te bieden waarvan wij vinden dat jij die verdient
Is dit een tijdelijk besluit?
We streven ernaar om terug te keren en door te gaan met onze missie om deelmobiliteit een betrouwbaar en betaalbaar alternatief te maken voor het bezit van een eigen voertuig. Het gebruik van onze diensten in sommige steden is echter niet geweest waar we op hadden gehoopt. We zullen blijven beoordelen waar er vraag is naar onze diensten, en we zullen er alles aan doen om terug te keren naar de steden waaruit we nu vertrekken.
Kosten & prijs
Is de online betaling veilig?
De online betaling is volledig veilig. We gebruiken hier de service van Adyen voor. Dit bedrijf is wereldleider op het gebied van betalingsverwerking. Alle transacties zijn SSL secured. GO Sharing slaat geen bankgegevens op, dat verloopt allemaal via Adyen.
Kan ik met zowel een CreditCard, PayPal als Bancontact betalen?
Het is met beide mogelijk. Echter, kun je Ideal, Sofort of Bancontact alleen gebruiken bij het aanschaffen van een pakket.
Kan ik een factuur voor mijn ritten toegestuurd krijgen?
Na het beƫindigen van je rit krijg je de factuur per mail verzonden.
Hoeveel kost een ritje?
Je kunt al rijden vanaf ā¬0,24 per minuut en je betaalt bij GO Sharing alleen bij gebruik. Onze prijzen zijn inclusief onderhoud, verzekering en opladen. Jij betaalt voor je rit, wij regelen de rest!
Hoeveel kost het om te registreren?
Helemaal niks! Bij GO Sharing betaal je geen registratiekosten.
Hoe bereken je de minuten die ik rij?
Reserveer je een e-scooter bij jou in de buurt? Dan heb je 15 gratis minuten om bij de scooter te komen en deze te starten. De minuten beginnen te lopen vanaf het moment dat je de e-scooter start. Als je je rit beëindigt in de app, stopt ook de teller.
Zijn er meerdere mogelijkheden om te betalen?
Ja, er zijn twee manieren om te betalen. Een pakket kun je aanschaffen met CreditCard, PayPal, Ideal of Bancontact. Wil je toch liever per minuut betalen? Dat is voorlopig alleen nog mogelijk met CreditCard.Ā
Zijn er extra kosten?
Nee, je betaalt enkel voor jouw rit. Je moet je natuurlijk wel aan de (verkeers)regels houden, want boetes worden doorgerekend aan de laatste gebruiker.
Accepteren jullie een buitenlandse betaalkaart?
Als de betaalkaart in Belgiƫ geldig is accepteren wij deze.
Kan ik ook zakelijk een scooter huren?
Zeker, je kunt zakelijk zelfs per maand huren. Kies wat jou uitkomt. Meer weten? Neem contact op via business@go-sharing.be.
Zijn de prijzen inclusief BTW?
De prijzen per minuut zijn allemaal inclusief BTW. Voor zakelijke pakketten worden de prijzen exclusief BTW vermeld.
Hoe kan ik goedkoper rijden per minuut?
Je kunt verschillende pakketten kopen in de app. Zo rijd je met het GO Crazy pakket al vanaf ā¬0,24 cent per minuut. De minuten in je pakket blijven 365 dagen geldig.
Na je rit
Waar mag ik parkeren?
De scooter kan overal geparkeerd worden binnen het lichtgroene gebied. Dit noemen wij het āservicegebiedā. We vragen je om rekening te houden met de regels en je omgeving. Zorg ervoor dat:
– Je met het parkeren van je e-scooter geen overlast veroorzaakt.
– Je parkeert op een locatie waar scooter/fietsen mogen staan.
– Je e-scooter stevig en rechtop op zijn standaard staat.
– Je de e-scooter nergens tegenaan laat staat.
– Je de e-scooter niet op de weg zelf parkeert.
–Ā Je geen in- of uitgang blokkeert.
Hoe beƫindig ik mijn rit?
Klik in de app op āEINDEā en de scooter zal automatisch uitschakelen. Hiermee is je rit beĆ«indigd. Let op: binnen het lichtgroene gebied kan je overal je rit beĆ«indigen. Dit groene gebied noemen we het āservicegebiedā.Ā
Buiten het servicegebied kun je je rit niet beĆ«indigen, maar wel (tijdelijk) parkeren. Parkeer je (tijdelijk) buiten het servicegebied dan betaal je slechts ā¬0,15 per minuut aan parkeerkosten.
Let erop dat je met het parkeren van je e-scooter geen overlast veroorzaakt. We vragen je om rekening te houden met de regels en je omgeving. Zorg ervoor dat:
– Je parkeert op een locatie waar scooter/fietsen mogen staan.
– Je e-scooter stevig en rechtop op zijn standaard staat.
– Je de e-scooter nergens tegenaan laat staat.
– Je de e-scooter niet op de weg zelf parkeert.
– Je geen in- of uitgang blokkeert.
Moet ik de scooter schoonmaken?
Zeker niet, jij hoeft alleen maar te rijden en te genieten. Je kunt eventuele schade wel aangeven via het zwarte (!) uitroepteken in de app.Ā
Tijdens je rit
Hoever kan ik met een volle accu?
De accu kan meer dan 70 kilometer actieradius halen! Daarbij moet je er wel op letten dat de accu sneller leeg gaat als je met twee personen op de scooter rijdt. Heb je toch te weinig accu voor jouw bestemming? Stap dan over op een andere scooter in de buurt. Wij laden de e-scooters iedere dag op voor jouw reis!Ā
Mag ik mijn scooter gebruiken buiten het servicegebied?
Jazeker, je mag je scooter overal gebruiken. Let er wel op dat je buiten het servicegebied je rit niet kunt beĆ«indigen. Parkeren kan natuurlijk wel, hiervoor betaal je slechts ā¬0,15 per minuut. Voor alle duidelijkheid vermelden we dat dit ā¬9,- per geparkeerd uur is.Ā
Waar mag ik rijden?
Overal waar je met een fiets ook mag komen!Ā Zowel binnen als buiten ons servicegebied. Let daarbij wel op onze verschillende gebieden:
– Groen servicegebied: Je mag hier zowel rijden als je rit eindigen.
– Rood servicegebied: Je mag hier rijden maar geen rit eindigen.
– Buiten servicegebied: Je kunt je rit niet eindigen maar tijdelijk parkeren is wel mogelijk.
Mag iemand anders op mijn account rijden?
Nee, het is zelfs strafbaar. Je account is gekoppeld aan jouw persoonlijke gegevens (rijbewijs), waardoor alleen jij ermee mag rijden.
Wil iemand anders ook rijden? Maak dan nog een account aan en ben binnen vijf minuten onderweg!
Is er een min/max aantal minuten of kilometers die ik mag rijden?
Nee, je mag rijden zolang je wilt. Je betaalt namelijk per minuut!
Let natuurlijk wel op de capaciteit van de accu. Zorg dat je niet tot 0% accucapaciteit doorrijdt, maar pak een andere scooter in de buurt om je reis te vervolgen. GO Sharing zorgt voor het opladen van de accuās in het servicegebied.
Is het mogelijk om samen op de scooter te rijden?
Jazeker! Het is mogelijk om iemand achterop mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat de scooter een maximum gewicht kan dragen van 160 kg.
Kan ik ās nachts ook rijden?
Onze e-scooters zijn 24/7 beschikbaar.Ā
Registratie & app gebruik
Hoe verander ik mijn gegevens?
Klik op je naam, hier zie je jouw persoonlijke gegevens en kun je deze aanpassen. De betaalgegevens zijn te vinden onder de tab āPortemonneeā.Ā
Hulp nodig? Laat het ons weten via support@go-sharing.be
Start de e-scooter niet?
De e-scooter wordt via onze app gestart en gestopt en daarom beschikken onze e-scooters over een extra veiligheidssysteem, namelijk een start- en stopsysteem. Zie je in het dashboard de tekst āReadyā staan, dan kan je gewoon rijden. Zie je deze tekst niet? Dan is het start- en stopsysteem ingeschakeld en zal de e-scooter niet starten. Zorg er ten eerste voor dat de standaard is ingeklapt, daarna kun je op de startknop drukken. Deze vind je bij je rechterhand op het knopje rechtsonder naast de alarmlichtenknop. Lukt het alsnog niet om de e-scooter te starten? Neem dan contact op met support@go-sharing.be.
Waar kan ik een beschikbare scooter vinden en hoe kan ik deze reserveren?
Op de kaart in de GO Sharing app zijn alle beschikbare e-scooters te vinden. Zoek daar een scooter bij jou in de buurt en klik op de groene knop āReserverenā. Je hebt 15 minuten om bij de scooter te komen!Ā Ā
Hoe start ik de scooter?
Je hebt de e-scooter gelokaliseerd en als je deze gereserveerd hebt, dan klik je heel simpel op āStartā in de app om de scooter te starten. Sta je direct naast de scooter zonder deze te reserveren, dan kan je de QR-code op de scooter scannen.
Ik heb de app gedownload. En nu?
Wanneer je de app opent, klik je aan de rechterkant op het profiel icoontje en registreer je je telefoonnummer. Let op! Je nummer wordt geverifieerd met een code, dus gebruik het telefoonnummer dat correspondeert met de telefoon waarop je de app hebt geĆÆnstalleerd. Volg de verdere stappen:
– Vul je gegevens in.
– Volg de stappen om je rijbewijs te verifiĆ«ren. Binnen enkele minuten ontvang je een sms.
– Voeg je betaalmethode toe.
– Wil je een rit starten? Zoek op de kaart naar een e-scooter bij jou in de buurt.
– Klik op de e-scooter en druk op ‘reserveren’.
– Loop binnen vijftien minuten naar je scooter toe.
– Scan de QR-code of klik op ‘start’ in de app.
– Rij waar je maar heen wilt. Veel plezier!
Enjoy the ride!
Voorwaarden
Moet ik een helm dragen?
Ja, je moet een helm dragen. Al onze scooters zijn ingesteld op maximaal 45 km/u!Ā
Wat is de minimumleeftijd om op een GO Sharing e-scooter te mogen rijden?
Je mag vanaf 18 jaar gebruik maken van onze GO Sharing e-scooters. De scooters zijn supermakkelijk te besturen en de service is voor iedereen met een geldig rijbewijs beschikbaar.
Welk rijbewijs heb ik nodig om te mogen rijden op een GO Sharing e-scooter?
Met een rijbewijs B (auto), rijbewijs A (motor) of rijbewijs AM (bromfiets) kun je gebruik maken van onze service.
Moet ik de scooter verzekeren?
Alle scooters zijn BA verzekerd waarbij je een eigen risico van ā¬500 hebt. Onze zakelijke maandelijkse pakketten zijn geheel zonder eigen risico.
Waar staat de server met mijn persoonlijke gegevens?
Jouw ingevoerde persoonlijke gegevens worden op een veilige manier bewaard. Alle persoonlijke gegevens zijn gecodeerd en opgeslagen op beveiligde servers waar continu een back-up van wordt gemaakt.
Deze servers bevinden zich in Frankfurt am Main (Duitsland) en worden beheerd en onderhouden door het wereldwijde professionele server Infrastructuurbedrijf Amazon Web Services (AWS).
Wat als…
Wat als ik nog nooit op een scooter heb gereden?
Onze scooters zijn voor iedereen beschikbaar die een rijbewijs heeft. Ze zijn erg licht en gemakkelijk te besturen. Heb je nog nooit op een scooter gereden? Dan is het aan te raden om dit op een rustige plek te proberen met half vermogen. Het gebruik van onze e-scooters is namelijk altijd op eigen risico.
Wat als ik betrokken raak bij een ongeluk?
We hopen uiteraard dat dit nooit gebeurt. Mocht het toch voorkomen, maak dan (op respectvolle wijze) foto’s en verstuur deze, samen met een begeleidende tekst en eventueel een schadeformulier naar support@go-sharing.be.Ā
Wat is de maximumsnelheid?
Onze e-scooter kunnen maximaal een snelheid van 45km/u bereiken, daarom moet je ook een helm dragen.Ā
Zijn we al vrienden op social media?
Volg ons voor tips & tricks en blijf altijd op de hoogte van de laatste updates