GO Academy

Hoe start je de e-scooter, geef je gas en gebruik je de rem?

Leestijd 2 min

Hoe zet je de scooter aan en start je je rit?  

Het starten van de scooter. Niet onbelangrijk als je een rit wilt maken. Daarom is het handig om te weten hoe het werkt. In deze blog leggen we je dat uit en geven we je tips over het rijden op een GO scooter.

   

Zo start je een GO Sharing scooter    

Je hebt de GO e-scooter gelokaliseerd in de app en loopt er naartoe. Eenmaal daar aangekomen, zijn er verschillende manieren om de scooter te starten. We vertellen je er alles over in onderstaande uitleg. Daarnaast zullen we ook meteen toelichten hoe je gas geeft en remt. Dat is ook wel handig om te weten! 😉        

Reservering      

Als je via de app een reservering hebt gemaakt kun je de scooter starten zodra je daar bent aangekomen. Hiervoor klik je op de knop “Rent” in de app. De scooter staat nu aan en is klaar om te rijden. Check nu ook nog even het dashboard op de scooter. Geeft het dashboard met een groen lampje “Ready” aan? Dan kan je meteen gas geven en wegrijden. Staat dit er niet? Klik dan op het groene knopje aan de rechterkant van het stuur. Nu ben je ready to GO! Let op: de scooters zijn elektrisch en trekken snel op. Geef dus eerst rustig gas en voel de trekkracht van de motor aan.        

QR Code      

Ben je een scooter op straat tegengekomen? Scan dan de QR code op het stuur met de scanner in de app. Hiermee kan je ook meteen checken of de scooter beschikbaar is en niet is gereserveerd door iemand anders. Als je de QR code hebt gescand, komt de scooter tevoorschijn in de app. Om de scooter te huren klik je op “Rent”. De scooter staat nu aan en is klaar om mee te rijden. Check ook nog even het dashboard op de scooter. Geeft het dashboard in het groen “Ready” aan? Mooi, dan kan je meteen vertrekken. Staat dit er niet? Klik dan op het groene knopje aan de rechterkant van het stuur. Nu ben je ready to GO!        

Topcase & helmen      

Voordat je vertrekt is het van belang om een helm op te zetten. Deze vind je in de topcase. De topcase open je door op de onderste knop te drukken. Zodra je die hebt geopend, heb je de keuze tussen twee helmen. Er zijn haarnetjes beschikbaar om je prachtige kapsel te beschermen 😉 Heb je je helm op? Dan sluit je de topcase door er hard op te duwen en ben je klaar om te vertrekken!  

Rijden maar!    

Als de elektrische scooter eenmaal is gestart en het groene lichtje “Ready” aangeeft op het dashboard, dan kun je er mee wegrijden. Je geeft gas door het stuur met beide handen vast te pakken en het handvat aan je rechterhand rustig naar je toe te draaien. Een elektrische scooter trekt snel op, geef daarom niet meteen te veel gas. Remmen doe je door de beide handremmen aan het stuur in te knijpen. Let hierbij wel op dat je geen gas geeft terwijl je remt. Als je alleen wilt vertragen kun je beter het gas loslaten.  

Zijn we al vrienden op social media?

Volg ons voor tips & tricks en blijf altijd op de hoogte van de laatste updates

 

facebook.svg
Facebook    

   

@gosharing.official
insta.svg
Instagram    

   

@gosharing.official
linkedin.svg
LinkedIn    

   

@go-sharing
twitter.svg
Twitter    

   

@gosharingoff
  • © 2024 go-sharing.com